Am sa va prezint iarasi un film care mi-a placut mie. Sper si voua, daca apucati sa-l vedeti. Este vorba despre „The Secret Life of Words” (2005) – Viata secreta din spatele cuvintelor -, un film cu Tim Robbins ca vedeta de mare anvergura si Sarah Polley, o actrita cam necunoscuta la nivel de mapamond. Interesanta combinatie, mai ales ca si inaltimea dintre cei doi, la propriu, este mare: Tim Robbins are aproape 1.90 metri iar Sarah este cu un cap mai mica decat el. Dar sa ne intoarcem la film care se deschide cu o serie de cadre ce nu promit parca nimic interesant. Si, la un moment dat, se declanseaza actiunea dupa ce sindicatul unei fabrici se plange impotriva unei angajate ca munceste prea mult fara sa-si ia concediu, fara sa intarzie la serviciu, ca un robot si o forteaza sa-si ia vacanta. Ei, asta da, reclamatie. 

Tim Robbins

Tim Robbins

De aici incolo actiunea filmului te prinde desi nu este foarte dinamica ca joc scenic, ci dinamica ca trairi care te tin in priza. Iar pe parcurs incep sa se dezvaluie povestile personajelor, incet, incet. Iar aceste povesti sunt atroce, ca sa le zicem asa. Dar povestite in calmul, linistea si pacea unui ambient special aceasta atrocitate se mai estompeaza. Doar simtamintele raman foarte puternice. Interesant in acest film este si o voce ca de copil, un fel de narator, pe care abia spre sfarsit poti sa afli cine si ce este cu ea. Daca nu v-ati prins contactati-ma si va explic.

Dar trebuie sa vedeti filmul cap coada, fara intreruperi.

Mi-a placut jocul lui Tim Robbins care, iata-l si in filme mai „obscure”, fara pretentii de vedetism hollywoodian si isi interpreteaza rolul cu aceeasi seriozitate si pe bani mai putini.

Sarah Polley

Sarah Polley

Cat despre actrita Sarah Polley, ea este canadianca, trecuta de 40 de ani desi arata de 20 si a mai jucat in „Mr. Nobody„, un alt film interesant de prezentat, dar ramane pentru altadata. In filmul de fata, ea interpreteaza rolul unei asistente medicale care are o poveste ce va iesi la iveala cand este fortata sa-si ia vacanta. Ca sa vezi, cum un imbold exterior iti poate schimba total viata. Asa se intampla si cu ea.

Nu are rost sa spun mai mult pentru ca o sa intelegeti mai usor daca o sa vizionati filmul care are si un titlul inspirat: „The Secret Life of Words” – „Viata secreta din spatele cuvintelor”, intr-o traducere adaptata. 😀

Opinii

opinii