Trance Dance  este un mix unic de mişcare corporală, sunete vinedecătoare, ritmuri dinamice de tobă, tehnici de respiraţie transformatoare (Respiratia focului, n.n.) şi folosirea unei banderole (pentru ochi) sau bandane – împreună stimulând o stare de „transă” care duce la treziri spirituale, claritate mentală, vigoare fizică şi bunăstare emoţională. Trance Dance-ul duce participanţii într-o „călătorie interioară” ce nu este limitată la percepţiile noastre obişnuite ale spaţiului/timpului.
 
„Dansatorul aparţine Spiritului”: Candva, dansul era o ieşire către suflet sau „spiritul din interior”, şi a dansa într-o stare de transă însemna să te conectezi complet la puterile vindecătoare ale spiritului. Noi abordăm Experienţa Trance Dance din aceasta perspectiva.
 
Beneficiile Trance Dance-ului ca si practica regulata:
– energizare, entuziasm si vitalitate
– vindecarea bolilor legate de respiratie- precum astmul- sau alte boli ca reumatismul si artrita
– trezirea puterii personale de energizare
– claritate si tacere interioara
– o mai mare constientizare si intelegere a lumii interioare
– expansiunea perceptiei si a simturilor in general
– stare de prezenta si centrare
– usurime generala, rezultata din calm interior si stare de bine fara un motiv anume
– imbunatatirea relatiei cu propiul corp
– detoxifiere fizica si emotional
 
Elemente caracteristice: Banderola (de pus pe ochi), Intentia, Respiratia Focului, Ritm, Muzica, Miscare/Dans, Nemiscare, Re-integrare.
 
Oamenii au 5 simţuri dominante: vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv şi tactil. Uzual simţul percepţiei vizuale este cel care domină şi le acopera pe celelalte patru. Trance Dance face posibila o expansiune a clarităţii, folosind un instrument simplu – „orbirea” prin punerea unei banderole pe ochi – pentru a crea temporar o stare profundă de întuneric absolut.
 
“Întunericul crează o stare de suspendare sau “oprire a timpului’, o stare modificată de constiinta sau “stare de transă” în care nu există nimeni altcineva decât propriul Sine. În această călătorie interioară ne conectăm cu spiritul şi adevărul pe care acesta îl revelează. Bandana devine astfel un instrument spiritual permiţănd fiecărui participant să blocheze orice distragere din exterior şi să devină un martor la bogăţia propriei experienţe.” (Wilbert Alix)
 
Sursa foto: www.mlive.com

Opinii

opinii