TERAPIS – prima Editie a Conventiei Nationale a Terapiilor Complementare va avea loc in perioada 7-9 octombrie 2016 la Iasi. Timp de doua zile, specialisti in terapii complementare din toata tara (Bowen, reflexoterapie, apiterapie, Reiki, psihoterapii etc.) isi vor prezenta serviciile, vor sustine prelegeri, vor oferi consultatii si demonstratii practice. Toti cei care doresc sa afle si alte raspunsuri la probleme de sanatate sau sunt in cautarea unui remediu, a unui sfat avizat, de nutritie sau oricine este pasionat de terapiile complementare sunt asteptati la Iasi, in cel de-al doilea week-end al lunii octombrie.

Evenimentul, care va debuta vineri, 7 octombrie, la orele 16.00, este organizat de Revista „Glare” si va fi gazduit de Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului Iasi. Manifestarea isi propune facilitarea unui dialog direct intre publicul interesat de domeniu si specialistii care activeaza in aceasta zona, cat si prezentarea a mai multor terapii complementare si alternative. Standurile si salile de conferinta vor fi deschise sambata si duminica, 8-9 octombrie, intre orele 9.00-19.00, iar intrarea publicului este gratuita.

Aceasta prima Editie a Conventiei Nationale a Terapiilor Complementare – TERAPIS a luat nastere la initiativa unui grup de terapeuti din Iasi, in urma constatarii unei cereri tot mai mari venite din partea persoanelor cu probleme de sanatate sau care doresc sa adopte un stil de viata sanatos, care cauta remedii ori metode adecvate care sa le asigure o stare de bine si o viata linistita.

Din ce in ce mai multi oameni incep sa se orienteze spre terapiile complementare si alternative atunci cand medicina alopata nu mai da rezultatele asteptate. Din ce in ce mai multi medici au inceput sa combine principiile alopate cu cele ale medicinei alternative (acupunctura, aromaterapie, homeopatie, reflexoterapie, presopunctura, qi gong, terapia florala Bach, terapia Bowen, iridoterapie, hidroterapie, cromoterapie, cristaloterapie, terapia cranio-sacrala etc.), reusind astfel sa ofere pacientilor lor  o rezolvare mai buna pentru problemele de sanatate.

In România, terapiile complementare sunt reglementate prin lege, iar practicantii lor (medici, cadre medii medicale, psihologi si nu numai) au urmat cursuri de specialitate incheiate cu atestate.

Mai multe detalii la:

Irina Obrocea, terapeut Bowen

Email: terapis.iasi@gmail.com

Tel: 0726.234.165.

Parteneri: Viva FM, IBS TV, Ziarul de Iasi, Revista Glare, Cabinetul Astro Mercur.

Opinii

opinii