0The Beautiful Country (2004) – Tara frumoasa – este un film despre cautare. Cautarea apartenetei la o familie, la un grup, la o tara, o pendulare intre doua societati in care personajul principal este catalogat drept un paria, un strain. Acesta incearca sa descopere povestea care i-a dat viata si pe tatal sau care l-a parasit pe el si pe mama sa.

Mie mi-a placut filmul pentru ca prezinta o situatie inedita. Aceea a sutelor, poate miilor de copii nascuti in timpul razboiului din Vietnam si dupa, care aveau parinti soldati americani si femei autohtone. Unii dintre ei au fost dusi in America prin asociatii caritabile religioase si integrati in conglomeratul divers de acolo la incheierea singerosului conflict. 2Altii insa, mult mai multi, au ramas in Vietnam crescind sub scuipaturile si dispretul conationalilor. Este o pelicula frumoasa, bine facuta si care nu „scirtiie” de clisee specifice filmelor americane, care vorbeste fara incrincenare sau ura despre ce mai lasa in urma un razboi in afara de macel si moarte. 

Intr-un rol secundar il veti recunoaste pe Nick Nolte, atit de cunoscut publicului din Romania. Chiar si titlul filmului este extrem de sugestiv si, as putea spune, un pic ironic, avind in vedere ca, dupa vizionare, nu poti spune exact care tara este frumoasa: America sau Vietnam

Nicholas KingNickNolte s-a nascut pe 8 februarie 1941 in oraselul Omaha din Nebraska. Cu strabuni nemti si englezi, Nolte si-a inceput cariera in Pasadena, California in teatrul regional. A fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar: de două ori pentru cel mai bun actor în 1992 și 1999, pentru rolurile din Prințul Mareelor și, respectiv, Trauma, iar în 2012 a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul Războinicul, realizat în 2011.

Buna Viata va doreste vizionare placuta.

Opinii

opinii