Oracolul Plantelor Dacice este o carte surprinzatoare si provocatoare. Nu atat prin ineditul, originalitatea si unicitatea pe care le propune cititorului, cat mai ales prin modalitatea practica pe care autoarele, Muna Naredi si Rosa Mundi, o dezvaluie spre a accesa singure lumea minunata a plantelor. Privim de prea multa vreme lumea fiintelor vegetale ca fiind ceva ce doar vazul, mirosul si pipaitul ne spun ceva despre ea. Insa dincolo de aceste simturi se poate deschide o lume noua, minunata si misterioasa, dar binevoitoare cu oamenii. Este lumea fiintelor plantelor pe care stramosii nostri geto-daci o accesau in fiecare zi, divinizau sufletul si puterea plantelor si le cereau mereu ajutorul.

Cartea Oracolul Plantelor Dacice este un „portal” spre aceasta lume. O usa pe care o puteti deschide singuri, cu ajutorul celor 56 de carduri, spre a cere ajutor si ghidare de la plante. Pentru ca plantele sunt inteligente subtile, superioa­re, care exista pe pamant inainte ca omul sa fi aparut. Stramosii nostri daci erau constienti de puterea acestor inteligente minunate si conlu­crau cu ele. Dacii nu foloseau doar planta fizica in vindecarile lor, ci solicitau mai ales ajutor din partea spiritelor plantelor pentru a indeparta bolile, pentru a gasi indrumare sau pentru a intelege natura lucrurilor. Ei credeau ca spiritul omului este nemuritor iar trecerea lui prin aceasta viata nu poate decat sa il ajute in desavarsirea lui ca si fiinta. Insa desavarsirea se obtine cand fiinta incepe sa se cunoasca pe sine, in intregul ei. Iar aceasta cunoastere se realizeaza, cum spun multi oameni iluminati, printr-o relatie armo­nioa­sa cu tine si cu ceea ce este in jurul tau, printr-o adevarata intelegere a faptului ca nu suntem numai noi singurele fiinte de pe aceasta planeta.

Multe plante, arbori si ciuperci erau considerate sacre si cu rol magic, devenind figuri proeminente in legende si povesti, precum Sanzienele, Brandusele sau Matraguna. Strabunii daci au folosit plantele pentru a aduce in viata lor hrana binecu­van­tata, vindecare, imbracaminte si, nu in ultimul rand, intelepciune si cunoastere”, spun autorii Oracolului Plantelor Dacice. Dar oare ce amintiri stravechi declanseaza a­pro­pierea de plante? Cum putem sa experi­men­tam constient aceasta comunicare cu plan­tele? Este poate una dintre provocarile lumii noastre sa renuntam la credintele adanc inra­dacinate despre aceasta realitate doar vazuta. Este o provocare, insa, sa acceptam ca poate exis­­ta si altceva in afara de ceea ce vedem. Poate ca tocmai aceasta acceptare este un ade­varat salt al constiintei, al imaginatiei, iar comu­niunea cu plantele nu mai pare asa de dificila. Autorii au conceput cardurile Oracol Plantelor Dacice astfel incat aceasta conectare sa devina mai usoara.

De altfel, realizarea cardurilor a venit ca inspiratie in urma calatoriilor samanice de conectare in cele trei Lumi cu Spiritele Plantelor, dar si a medita­tiilor cu ingeri pe care le-au initiat Muna Naredi si Rosa Mundi in timpul lucrului. Munca la aceasta carte a fost insotita de o dieta vegetariana tinuta de autori si un mod de viata introspectiv ce a deschis calea catre comunicarea cu Spiritul fiecarei plante spre a afla de la ele cum sa fie transmise mesajele lor in lumea noastra.

Cele 56 de carduri din Oracolul Plantelor Dacice prezinta asadar cele mai impor­tante plante din spatiul carpatic-danubian, cu numele lor stravechi si numele popular, precum si mesajele acestora pentru oameni. Fiecare card reprezinta o planta asa cum este ea in natura, plasata intr-un colaj cu semnificatii pe care artista Carmen Maftei le-a descoperit si intuit in timp ce lucra la grafica lor. Fiecare card este o lucrare de arta care te uimeste.

Autoarele si artista va conduc cu ajutorul Oracolului Plantelor Dacice spre aceste Spirite ale plantelor intr-o calatorie a regasirii de sine. Ele va ghideaza aici cum sa va apropiati de Spiritul Plantelor, sa aflati despre semnele dacice si povestile lor, cum sa va pregatiti setul de carti pentru divinatie si cum sa efectuati cititrea cu cardurile Oracolul Plantelor Dacice, dar si moduri de aranjare a cardurilor astfel incat sa obtineti raspunsuri la problemele voastre de la Fiintele plante cu care doriti sa intrati in contact.

 

Oracolul Plantelor Dacice, 2016, Bucuresti

Autori: Muna Naredi, Rosa Mundi

Design coperta si carduri: Radu Alexandru Andrei

Ilustratie coperta si carduri: Carmen Maftei

Pret: 78 lei

Cartea poate fi comandata prin email pe adresa: plante@bunaviata.ro

Cei care fac comanda este necesar sa specifice in email numele complet, adresa completa si numarul de telefon.

Opinii

opinii