main_earthday_0320De cand a fost proclamata in urma cu sase ani, Ora Pamantului („Earth Hour„) este sarbatorita an de an de mai multi oameni. Incet, incet, acestia constientizeaza ca aceasta ora, cand se intrerupe curentul electric oriunde este posibil in lume, este un moment, care faciliteaza nu numai o economie financiara, ci si un mesaj puternic ca a trai pe acest pamant inseamna in primul rand a-l respecta prin orice gest benefic lui si de a atrage atentia asupra problemelor de mediu pe care le creaza oamenii gazdasi pe aceasta planeta.

EarthDay1Ora Pamantului este asadar momentul cand oamenii ar trebui sa constientizeze ca a trai, a experimenta viata pe aceasta planeta este un privilegiu. Iar daca acest loc magnific, aceasta o fiinta uriasa vie ca si noi, dar sub o alta forma, ne gazduieste benevol, asta nu inseamna ca trebuie sa o distrugem prin gesturile noastre inconstiente. Iar aceasta ora de sarbatoare ne reaminteste o data pe an ca fiecare dintre noi putem sa traim aici zi de zi fara sa facem rau altor fiinte, mai ales acestei frumoase planete. Fiecare dintre noi putem sa ajutam Pamantul prin gesturile noastre simple, individuale, benefice pamantului, iar in acest fel fiecare poate schimba lumea.

Pe 28 martie, la ora 20.30, luminile se vor stinge in lume pentru a ne reaminti ca suntem pe acest pamant doar niste oaspeti care pot sa nu lase in urma lor doar munti de gunoaie. Protejand natura, Pamantul, toate fiintele vii ne protejam pe noi si generatiile ce urmeaza. Asa ca, in aceasta simbata, Buna Viata va invita sa stingeti luminile timp de o ora onorand in acest fel Ziua Pamantului.

surse foto:

http://viralknot.com/top-10-things-to-know-about-earth-day/

http://www.mnn.com/family/holiday/stories/earth-day-on-mnn

http://www.lumunos.org/earth-day-2013/

Opinii

opinii