Off the Map (2003) este un film care merita vazut si de mai multe ori. Spun asta pentru ca are ceva in el care vibreaza cu chestii din noi. Unde mai pui ca jocul actorilor (Valentina de Angelis, Joan Allen, Sam Elliott), scena de desfasurare a filmului pe care nu o divulg ca sa aveti toate ingredientele surprizei, scenariul foarte bine facut, imaginile si muzica sunt surprinzatoare intr-un mod cald si placut, dar si neobisnuit, si care iti lasa la sfarsit multumirea ca ai vazut un film cu adevarat bun.

MCDOFTH EC002

In mare, filmul este despre o fetita de 11 ani care in timpul vacantei de vara ajunge sa invete foarte multe lucruri despre… viata. Ea este martora unor transformari ale adultilor din jurul ei, transformari care desi la inceput o nedumeresc si o agita, ajunge pana la urma sa le inteleaga. Da, despre viata, dragoste, pierderi, mistere si natura lucrurilor firesti este vorba in acest film. Fetita se maturizeaza si, de la copilul care isi dorea rutina de dinainte de a se derula schimbarile din viata ei si a celorlalti, trece intr-o alta etapa a vietii in care vede altfel lumea si intelege mersul natural al evenimentelor.
Ma opresc aici sa mai vorbesc despre acest film care mie mi s-au parut bun si frumos si din care am mai invatat cate ceva. Altora poate li s-ar parea plictisitor. Nu stiu. Cel mai bine e sa judecati singuri si sa fiti deschisi. Binenteles, acest film poate ca nu este pentru cei care prefera peliculele despre razboi, batai si curse de masini pentru ca s-ar putea sa li se para prea linistit. Sunt ok si acele filme, nu judec pe nimeni dar, cine stie, s-ar putea sa le placa si acesta. Pana nu incerci nu poti spune ce si cum. Asa ca, vizionare placuta tuturor intr-o seara de week-end! 😀

Opinii

opinii