In perioada 20 septembrie – 2 octombrie 2014 unul dintre cei mai cunoscuti maestri tibetani, Khentrul Rinpoche, incarnarea lui Bodhisattva Akasagarbha, va fi prezent in tara noastra cu o serie de Invataturi, initieri, meditatii si conferinte, Vajra Master of Kalachakra. Khentrul este cunoscut in lume pentru realizarile sale spirituale, profunzimea meditatiei, compasiunea nemarginita si inalta sa moralitate.

Khentrul Rinpoche este considerat a saptea emanatie a lui Bodhisattva Akasagarbha. El s-a reincarnat de trei ori in estul Tibetului ca Washul Lhazu Lama, Trulku Ngawang si Getse Khentrul. Astazi, Khentrul Rinpoche este inalt realizat pe calea Vajra Master of Kalachakra Tantra. In viata aceasta  a studiat mai mult de 25 de ani si s-a antrenat in cinci traditii majore tibetane. El a absolvit scoala la cel mai inalt grad ca profesor monastic budist si a fost selectat ca Khenpo (Abbot or Head) al manastirii Dzamthang din Tibet. Timp de 20 de ani el a vorbit despre budism cu mii de oameni, incluzind aici calugari tibetani si netibetani precum si laici.

Rinpoche a scris si publicat mai mult de 10 carti in tibetana si alte limbi. El a sfatuit multe manastiri si organizatii.

Khentrul Rinpoche are doua scopuri principale. Unul este sa invete, sa impartaseasca si sa practice filozofia budista nesectara si meditatia pentru dezvoltarea spirituala individuala si a comunitatii. Al doilea scop este sa inspire si sa incurajeze practicantii sa se angajeze in cea mai rara si pretioasa invatatura, Kalachakra Tantra, pentru binele intregii lumi.

Programul vizitei este:

20 – 21 sept, Invataturi despre meditatie, practicile energetice si calea spirituala, discutii, intrebari si raspunsuri cu maestrul Khentrul Rinpoche de la orele 10.00 la 17.00, cu pauza de masa de la 13.00 la 14.00

22 – 25 sept,  Invataturi despre meditatie si Iluminare, discutii, intrebari si raspunsuri cu maestrul Khentrul Rinpoche de la orele 19.00 la 22.00

26 – 28 sept, Invataturi si Initieri in Kalachakra – unul dintre cele mai profunde sisteme de evolutie spirituala din Tibet, cu maestrul Khentrul Rinpoche de la orele 10.00 la 17.00, cu pauza de masa de la 13.00 la 14.00. Maestrul va oferi la sfarsitul Invataturilor si Initierilor transmisia in sistemul Kalachakra.

Locul desfasurarii va fi anuntat ulterior celor interesati si se va gasi si pe site-ul www.calatorii-initiatice.ro.

Conform traditiei buddhiste, Invataturile si Initierile nu au o taxa de participare. Toate evenimentele sunt organizate pe baza de donatii, dupa cum simte si poate fiecare participant. Persoanele care simt si doresc sa ajute in organizarea acestui eveniment deosebit sunt rugate sa sune la tel: 0729.032755.

 

Opinii

opinii