House of Sand and Fog” (2003) este un film drama in care multi dintre noi ne-am putea recunoaste parti ale firii noastre in jocul personajelor expuse. Asta daca ar fi sa fim sinceri cu noi insine si, pana la urma, sa ne acceptam si aceste „umbre” care salasluiesc in noi mai mult sau mai putin in echilibru. Spun asta pentru ca, macar o data in viata, desi se intampla de mai multe ori, sa recunoastem, am cautat cu tot dinadinsul un tap ispasitor pentru „problemele” noastre. Si cand l-am gasit, l-am coplesit cu toate frustrarile, agresivitatea si violenta de care suntem capabili. Acum vorbesc, bineinteles, despre un personaj din film. Care este acela o sa vedeti daca veti viziona filmul.

15Cele ce le-am scris mai sus, insa, nu trebuie sa va descurajeze sa priviti pelicula, ci mai curand sa va starneasca curiozitatea si sa verificati pe propria piele daca ceea ce am relatat este adevarat sau nu. Oricum, nu va judeca nimeni in timp ce va uitati la film. Povestea incepe in momentul in care o femeie tanara, aflata intr-un moment al vietii mai putin fericit dupa ce este evacuata din propria casa, incepe un conflict agresiv cu noii proprietari care cumparasera imobilul de la banca care l-a pus in vanzare. Interesanta este derularea povestii, punctul ei de maxim la care ajunge si, binenteles, partea descendenta cu lectiile pe care fiecare personaj le invata sau nu dupa ce sunt confruntati cu efectele actiunilor lor agresive. As mai adauga ca puteti fi si martori la cum se ciocnesc orgoliile si Ego-urile personajelor si flacarile care ies si improasca pe toti din jur. Cu niste consecinte dramatice de rigoare.

HouseIar acum am sa mai scriu putin despre un actor drag mie, Ben Kingsley, care face aici inca un joc remarcabil. Este acel actor care, departe de a fi un „frumos” al Hollywood-ului, poate interpreta cu talent si succes o gama larga de caractere care parca i se potrivesc ca o manusa. Practic, nu am vazut nici un film in care Ben Kingsley sa fi dat vreun rateu. De aici si placerea mea de a vedea filme cu acest actor care este ca o garantie ca orice pelicula cu el este foarte buna.

Cine nu stie, Ben Kingsley s-a nascut în Scarborough, Yorkshire, Anglia. Tatal sau, Rahimtulla Harji Bhanji, a fost de origine indiana, iar mama sa, Anna Maria Lyna (Goodman), a fost britanica. Ben a început sa joace de tanar in piese de teatru, in timpul anilor ’60, devenind curand un actor de succes. Foarte repede a fost remarcat si a inceput sa primeasca roluri in filme si seriale de televiziune. Numele lui de nastere era Krishna Bhanji, dar el l-a schimbat in „Ben Kingsley” imediat dupa obtinerea faimei ca actor de teatru, deoarece se temea ca un nume strain i-ar putea afecta cariera de actor.

974Ben Kingsley si-a castigat faima internationala cu rolul din filmul „Gandhi„, din 1982. Un alt film demn de urmarit. Interpretarea personajului „Mahatma Gandhi” i-a adus, pe merit, numeroase premii, inclusiv un Oscar pentru Cel mai bun actor. El a castigat, de asemenea, Globul de Aur, BAFTA si Circle Awards London Film Critics. Dupa ce a jucat in „Gandhi„, Ben a fost recunoscut si ca unul dintre cei mai buni actori britanici.

Asadar, de la Buna Viata vizionare placuta! :)

 

surse foto si text:

http://www.dreamworks.com/houseofsandandfog/index_nofl.html

http://www.imdb.com/name/nm0001426/bio?ref_=nm_ov_bio_sm

Opinii

opinii