Hidalgo_film

Un film de revazut, Hidalgo si Oceanul de Foc. Cred ca este una dintre peliculele impecabil realizate, lucru despre care nu mai poti spune la fel despre filmele ce se realizeaza astazi. In ciuda faptului ca este o drama/aventura, fapt care poate i-ar descuraja pe multi sa-l vizioneze, acest film merita vazut si revazut, cum spuneam, si dintr-o alta pespectiva. Si aceasta ar fi conditia umana, si nu numai, in momente de limita. Iar la acest lucru se adauga povestea reala care a stat la baza realizarii scenariului. Un calaret de cursa lunga Frank Hopkins si mustangul Hidalgo care vor trece impreuna prin ceea ce am numi astazi calea regasirii de sine. Binenteles, ma refer aici la personajul principal, insa, dupa cum veti vedea, aceasta cale s-ar putea extrapola si frumosului cal Hidalgo. Realizat minunat, fara incrincenarea caracteristica filmelor cu eroi de azi si cu multa atentie la detalii, filmul ar putea, pentru unii, sa stirneasca intrebari, cea mai acuta fiind: „Este nevoie sa treci prin situatii limita ca sa te regasesti, sa afli cine esti cu adevarat?”. Cel putin eu asta m-am intrebat si mi-am dat seama ca este doar o cale, una dintre multe altele daca ar fi sa pun cap la cap informatiile pe care le avem astazi.


hidalgo-2004-16-gInsa filmul, desi se axeaza in principal pe aventura acestui calaret si a mustangului Hidalgo, prezinta si momentele „negre” din istoria Statelor Unite ale Americii, momente ale acelor ani cind albii au decimat populatia indigena dar si animalele care le asigurau acestora supravietuirea si cu care traiau in armonie: bizoni, cai salbatici, caprioare, lupi etc. Iar printre aceste momente se mai strecoara, rar, cite o raza de soare, cum a fost si cea adusa de Frank Hopkins, dupa cum veti vedea. 

600px-Hidalgo_30

Realizat in 2004, Hidalgo este, pe scurt, povestea unui cal mustang si a calaretului sau care se inscriu intr-o cursa lunga in Arabia, pe la 1890, impotriva cailor de calarie pur singe arab ale seicilor. Cum spuneam, filmul a fost facut cu atentie la detalii. Unul dintre acestea a fost si alegerea actorului principal, Viggo Mortensen, un actor de exceptie pe care l-am vazut deja in rolului lui Aragorn din trilogia „The Lord of the Rings”, dar si a unui cal frumos caruia ii putem acorda pe deplin tot un rol principal. In film il vom mai vedea si pe regretatul Omar Sharif, binenteles intr-ul rol de seic care recunoaste la sfirsit ca si el a avut de invatat ceva de pe urma peripetiilor prin care au trecut protagonistii, precum si o frumoasa actrita, Zuleikha Robinson, intr-un rol care arunca o lumina asupra conditiei femeilor din lumea araba.

Opinii

opinii