Daca stramosii nostri crestinati isi impodobeau brazii de Craciun cu bunatatile oferite de natura, mere, nuci, colacei, etc., astazi oferta podoabelor de sarbatori a inlaturat acest obicei frumos si sanatos am putea spune cu un pic de zimbet. De-a lungul anilor, decoratiunile de Craciun au evoluat devenind mai sofisticate si mai impopotionate in fiecare epoca. Nu se mai pun acum mere si covrigi in pom pentru ca avem tot felul de materiale care mai de care mai frumoase pentru a fabrica podoabe pentru bradul de sarbatori.DSC_0442

Imi amintesc din copilarie cum, in luna decembrie a fiecarui an, mama isi facea timp sa creeze si sa faca decoratiuni noi pentru brad. Asta pentru ca, in acele vremuri, desi erau pe piata globuri foarte frumoase din sticla, fabricate in Romania, mama tinea ca in brad sa fie si ceva facut de miinile ei. Asa ca, isi scotea cutia cu scule si materiale si sub nasurile noastre mici miinile ei indeminatece lipeau, coseau, taiau si asamblau minunatii. Cel mai mult ne fascinau extraordinarele balerine pe care ea le realiza din cartonase colorate, din hirtie creponata pentru fustele de printesa si din panglici sau ate care mai de care. Nu mai zic de ghirlandele sofisticate si bogate, si cosulete conice sau cilindrice pe care le umplea apoi cu bomboane, spre bucuria si placerea noastra de a „fura” in fiecare zi bunatatile dulci.  DSCN6549Imi mai amintesc apoi cum frumoasele balerine se roteau incet pe crengute cind adia un vinticel dinspre usa, iar miinile lor ridicate spre cer parca se miscau in ritmul unui cintec neauzit. Obisnuiam sa le privim fascinate si cu incintare din pat, dupa ce mergeam la somn si prin fereastra Luna mingiia cu lumina ei micuta balerina printesa, aducind sclipiri pe globuri ca un praf de stele. Adormeam in aceasta atmosfera asteptind cu nerabdare venirea mosului ce lasa sub brad cadourile. Craciunul devenea astfel fascinant si magic, o sarbatoare cu adevarat speciala care incepea devreme si se prelungea pina in luna ianuarie a anului urmator cind bradul era despodobit tirziu si cu multe regrete din partea noastra. Iar in toata aceasta perioada, casa parca prindea o alta viata, o energie ne tinea bucuria la cote ridicate si ne doream parca sa nu se mai termine.

DSCN6547Am sa va mai povestesc si cum am aflat noi de unde veneau darurile lui Mos Craciun si cum magia sarbatorii s-a destramat in acel moment. Aveam deja cam 6-7 ani cind, ramasa singura acasa cu sora-mea, ne-am apucat sa scotocim prin casa dupa ceva ce nu-mi mai amintesc acum. Mai erau citeva zile pina la Craciun si noi ne jucam, ca de obicei prin casa, in timp ce parintii erau la servici. In cautarile noastre am ajuns si la camara. Un loc unde nu prea aveam ce cauta ceva de obicei, din lipsa de interes fata de oalele, farfuriile, borcanele adapostite acolo. Insa atunci nu stiu ce ne-a impins spre acel loc unde am descoperit pe raftul cel mai de sus niste cutii colorate. Ne-am urcat pe un scaun, le-am dat jos si… stupoare, erau exact jucariile pe care ni le doream de Craciun. Ne-am dat seama ca mama si tata erau cei care puneau cadourile sub brad. In acel moment am simtit ca se incheie ceva si incepe altceva, un „altceva” serios si matur ce tinea mai mult de adulti decit de copii. In urmatorii ani Craciunul nu a mai avut fascinatia de pina atunci, iar copilul din mine se simtea deja om mare.DSCN6526

Globuri handmade pe comanda

Obiceiul de a crea podoabe ne-a ramas printre cele mai frumoase amintiri si, de citiva ani, ne-am pus pe treaba ca sa readucem acele clipe de bucurie din Craciunul copilariei, sa ne bucuram si sa bucuram la rindul nostru pe altii. Si, la fel ca alti oameni care au inceput sa-si doreasca sa faca ceva cu miinile lor, fabricarea podoabelor de Craciun s-a dovedit  fi un lucru plin de satisfactie pentru noi, o satisfactie care iti incinta inima si sufletul atunci cind le lucrezi. Incet, incet, obiectele handmade au inceput din nou sa fie cautate datorita frumusetii lor deosebite. Acum decoratiunile pentru bradul de Craciun ocupa un loc de frunte printre preferintele celor care lucreaza astfel de obiecte cu miinile si sufletul lor.

DSCN6544Venim astazi si noi cu o oferta handmade, citeva dintre globurile facute cu multa bucurie si placere. Le prezentam spre a fi nu numai admirate, dar si pentru a fi achizitionate ca sa va impodobeasca bradul de sarbatori.

Dintre materialele folosite enumeram citeva: boabe de cafea, conuri mici de tuia, catifea, sfoara, satin brodat, capacele de ghinda, ate si panglici satinate, margelute de nisip si din sticla, conuri de brad si multe altele. Dimensiunile variaza de la 7 la 12 cm diametru.

Cei care doresc sa afle preturile si sa faca comanda de astfel de globuri ne pot contacta pe adresa kami_ro@yahoo.com.

DSCN6553DSCN6537DSCN6533DSCN6562DSCN6524DSCN6514DSCN6512DSCN6509DSCN6506DSCN6504DSCN6539DSCN6238DSCN6571DSCN6569

Opinii

opinii