1Mr. Pip” (2012) este un film despre… actiunile noastre si efecte lor. Uneori devastatoare, alteori benefice sa zicem, care creeaza un punct de maxim, acut si dureros de multe ori, pentru ca apoi totul sa se echilibreze natural si firesc. 

Iar in acest film, celebrul actor Hugh Laurie, interpretul si mai celebrului „Dr. House„, face un rol interesant si diferit, semn ca este un actor extrem de bun. Poate ca si ceva din el, ca fiinta, a vibrat cu povestea filmului care, apropo, este realizat dupa o poveste reala se pare. Nu am sa intru prea mult in detalii si sa povestesc despre actiunea filmului.

Ce am sa mai scriu aici este ca, in centrul atentiei as zice, se afla o carte. Poate nu degeaba se spune ca o carte iti poate schimba viata. In acest film se arata cum o carte schimba mai multe vieti. In bine… in rau…. nu cred ca se poate cataloga asa de usor si repede. E ceva mai profund.

3Tind sa dau dreptate acestor vorbe si sa adaug ca, daca nu o schimba, o carte iti poate zgiltii tiparele in care te incastrezi de-a lungul vietii. Mai bine spus, creeaza o fisura si prin acea fisura patrunde lumina, ca sa parafrazez o replica dintr-un alt film.

4Interesant in acest film este de urmarit si cum ignoranta si refuzul de a accepta si tolera si alte idei si credinte decat ale tale duce la decizii catastrofice. Asa cum o carte incepe sa zdruncine credinta fanatica crestina a unui personaj scotindu-i la lumina frica de a-si pierde adeptii. Si ce lectie primeste.

Mai pot adauga ca, o carte te poate si elibera. In ce fel? Fiecare stie cum. E ceva extrem de personal. Va doresc doar vizionare placuta cu „Mr. Pip„. Pentru BunaViata :)

Opinii

opinii